banner
     
   
Főoldal
Történetünk
Szolgáltatások
Tanárok
Tantermeink
Galéria
Aktuális
Elérhetőségek

Történetünk:

Az elmúlt 12 évben több változáson ment keresztül a Katasuli. Röviden a fejlődésünk állomásai a következők voltak. A feleségem kezdett el foglalkozni a gyermekgondozási segély időszaka alatt pár alsós nebulóval. Később csatlakoztam én is, majd három tanulószoba kialakításával és két nyelvtanár segítségével alakultunk át egy családias, bensőséges kapcsolatokra épülő délutáni „minisulivá”. Ahol az itt tanuló kölyökcsapat a délutáni tanulás mellett sokszor marad nálunk tovább játszani, kutyát sétáltatni, hétvégenként kirándulásra, akadályversenyre jön velünk. Nyaranta egy-két gyermekkel együtt vakációzunk, akiknél esetleg a szülők idő vagy egyéb problémák miatt nem tudják megoldani a gyermekük nyaraltatását.

Visszagondolva az elmúlt évekre fel sem tudnám sorolni az összes gyermek nevét, akikkel foglalkoztunk. Mi azt gondoljuk, hogy munkánk legjobb fokmérője, hogy több olyan gyermekünk van, aki, mint apró csemete érkezett hozzánk, jelenleg középiskolában jó eredménnyel tanul, és még rendszeresen képzi magát nálunk.

Hogy miben rejlik a varázsunk, először is feltétlenül abban a szeretetben, amit átadunk a gyermekeknek. Azonban nem varázslat vagy szemfényvesztés, csak úgy gondoljuk, hogy amit a saját három gyermekünknél fontosnak és követendő példaként tartunk, azt ismerjék meg más családi szocializációból érkező gyermekek is. Természetesen hozzájárul szakmai munkánk, amit különleges játékokkal, oktatóprogramokkal egészítünk ki.

Meggyőződésünk, hogy ez a kiscsoportos, személyhez kötődő egyéni segítségnyújtás, amely rendszeres és változatos, nagymértékben növeli a tanulás eredményességét.

Összefoglalva talán a szeretet és megértés mellett - nem elhanyagolva a szakmai hozzáértést - a közvetlenség és a személyes kötődés adja meg a nevelés és oktatás gyermekek képességeihez igazodó hatékonyságát.

Köszönöm, hogy végig olvasta ezt a pár sort, ha úgy gondolja, hogy foglalkozzunk gyermekével, esetleg csak tanácsra van szüksége, akkor keressen fel minket, szívesen válaszolunk további kérdéseikre.

Gyevát Zsolt